Geverifieerd

Gezondheidstherapeute Lieve Mertens

Introductie:

Dermasegmentale reflexologie (DSR)

Verkeerd voedingspatroon, verstoorde hormoonwerking, slechte levensstijl, stress, vervuiling, immuniteitsstoornissen enz. hebben een nefaste invloed op neuromusculaire processen, de doorbloeding en het functioneren van het hele organisme. Opstapeling van homotoxinen (gifstoffen) zorgt voor mobiliteitsproblemen, depressies, allerhande functiestoornissen en verzuring. DSR is een moderne natuurgeneeskundige en zeer diepwerkende massagetechniek met een buitengewone efficiënte behandelingsmethode. Specifieke handgrepen zorgen voor ritmische impulsen op bepaalde huidgebieden, op bepaalde skeletspieren of delen ervan, op bepaalde gebieden van de beenderen, banden, pezen en op ingewanden. De bloedtoevoer wordt verhoogd zodat er een betere doorbloeding ontstaat. Door de ontgiftende werking kan het organisme weer optimaal functioneren, zowel op fysisch als op psychisch vlak. Het zelfgenezend mechanisme wordt gestimuleerd.

Podosegmentale reflexologie (PSR)

PSR werkt via behandeling van de voeten normaliserend en regulerend. Het is een vitaliserende therapie die het organisme in zijn totaliteit behandelt en het energetisch evenwicht herstelt. Door te werken op specifieke reflexgebieden worden bepaalde organen gestimuleerd.

Preventieve manuele lymfedrainage (PML)

PML is een zeer zachte techniek met een ontgiftende werking. Het bevordert de celregeneratie en heeft een energetisch verhogende werking. Het immuunsysteem wordt gestimuleerd. Het ontspannend effect herstelt het neurovegetatieve evenwicht.

Ontspanningsmassage

Deze massage wordt gegeven vanuit een therapeutisch standpunt. Het betreft een lichaamsmassage, geheel of gedeeltelijk, en / of een gezichtsmassage met bergkristallen of rozenkwarts en is zeer doeltreffend bij spanningen en stress.

Een volledige behandeling omvat meestal een combinatie van verschillende manuele therapieën en duurt 1u30 à 2u  Het doel van de behandeling is niet enkel een louter fysische verbetering, maar vooral een streven naar de eenheid tussen lichaam en geest.

Voedingstherapie

Voedingsadvies en begeleiding naar een gezond voedingspatroon. Een gezonde voeding is fundamenteel voor een goed functionerend lichaam, zowel fysisch als psychisch.

Fytotherapie of kruidentherapie  kunnen ter ondersteuning gebruikt worden.

Bachbloesemtherapie

Deze therapie werkt op de psyche en heeft als doel een negatieve gemoedstoestand om te zetten in een positieve.

Gesprekstherapie

Een goed gesprek kan helpen om op een andere manier tegen problemen aan te kijken, beter om te gaan met gevoelens en moeilijke situaties anders aan te pakken. Op deze manier wordt de mogelijkheid geboden om terug een nieuwe start te maken.

Relaxatietherapie

Hierin wordt door verbale ondersteuning gestreefd naar volledige ontspanning en het vrij maken van de geest.

Cranio Sacraal Therapie

Deze therapie is een behandelwijze wet als doel een ontspanning te krijgen in het cranio sacraal systeem en het bindweefselsysteem met behulp van zachte technieken. Blokkades worden opgespoord en het zelfgenezend proces wordt gestimuleerden zodat beperkingen in de weefsels kunnen zich herstellen. CST bevordert de communicatie tussen lichaam en psyche en beschouwt het lichaam als een functionele eenheid van lichaam en geest.

Somato Emotional Release (SER)

SER bouwt verder op de principes van de CST. Het geeft ondersteuning aan lichaam en geest om overgebleven spanningen veroorzaakt door trauma's los te laten. CST en SER kunnen afzonderlijk of in combinatie met andere therapieën toegepast worden.

 


Rubrieken / diensten:
Cranio Sacraal Therapie Lymfedrainage Massagetherapie Reflexologie Voetreflexologie
Neem contact op


Adresgegevens

Gezondheidstherapeute Lieve Mertens
Zaatstraat 102
2900 Schoten
Gesloten

Maandag

00:00 t/m 00:00

Dinsdag

00:00 t/m 00:00

Woensdag

00:00 t/m 00:00

Donderdag

00:00 t/m 00:00

Vrijdag

00:00 t/m 00:00