Geverifieerd

Helga Schroyens - Welzijn voor lichaam, hart en geest

Introductie:

Voetreflexologie is één van de krachtigste natuurlijke therapieën om de stress en de spanningen van het moderne leven te bestrijden. De methode is gemakkelijk in gebruik, werkt zeer ontspannend en herstelt het vermogen van uw lichaam om zichzelf te genezen.


Stress

Onze moderne, hectische levenswijze is bijzonder inspirerend, maar dikwijls zijn we niet in staat of vergeten we ons te ontspannen. We zijn gewoon geraakt te leven in een voortdurende staat van nerveuze spanning en we denken dat we stress nodig hebben om “normaal” te kunnen functioneren. 

Toch kan stress een zeer negatieve invloed uitoefenen op ons leven. Een zekere mate van stress kan een positieve invloed op ons leven uitoefenen en het is een belangrijke drijfveer. Een teveel aan stress daarentegen kan de normale lichaamsfuncties verstoren, waarbij het vooral het slaapritme en het spijsverterings- en immunsysteem aantast en onrust, angst en depressie kan veroorzaken. Als we oververmoeid en gestresseerd zijn, zal (doordat ons immunsysteem aangetast wordt) dat ons vatbaarder maken voor ziekten. Als iemand regelmatig ziek is of lijdt aan stressgerelateerde kwalen, zoals migraine, astma, huidproblemen, hoge bloeddruk of darmstoornissen, is het belangrijk om stappen te ondernemen om de bron van de kwaal te behandelen, in plaats van alleen de symptomen te bestrijden

Levenswijze

Omdat voetreflexologie een holistiche therapie is die de gehele persoon en niet een enkel symptoom behandelt, kan het belangrijk zijn dat wanneer iemand door een kwaal wordt getroffen ook zijn levenswijze eens moet worden bekeken. Een combinatie van simpele veranderingen kan reeds een groot verschil maken oa. relaxen, regelmatig bewegen, zo natuurlijk mogelijk eten, voldoende slapen...een voedings- en levensconsult kan je daarbij helpen.


voedings- en levenswijze consult - makrobiotisch consult

Tijdens het consult hebben we een gesprek over hoe je momenteel in het leven staat.

Als mens zijn we immers steeds op zoek naar harmonie en levenskwaliteit. We worden echter van jongs af aan door onze omgevng sociaal wenselijke normen en gedragspatronen opgelegd. Deze botsen dan ook dikwijls met hoe we ons diep van binnen voelen, en wat  we wensen en verlangen van ons eigen leven. Als we blijven leven op een manier die indruist tegen ons diepste wezen, krijgen we signalen; deze kunnen variëren van storingen, ziektes of pijn. Als mens kennen we allerlei trucjes om deze signalen te negeren of ze te interpreteren zodanig dat we denken dat we ze niet moeten veranderen. Je kent het wel: ik ben gewoon wat moe, is niet iedereen moe de dag van vandaag, het is een aanslepende verkoudheid, het ligt aan mijn relatie, de griep is weer in 't land, zijn we niet allemaal wat derpressief de dag van vandaag, het zit in de familie, mijn werkomstandigheden zijn niet optimaal, éénmaal ik op pensioen ben zal alles wel beter gaan.....

Tijdens het gesprek gaan we op zoek naar je fysieke en emotionele conditie en wordt stilgestaan bij je huidig voedingspatroon maar ook jouw gedragspatronen. Vandaar uit wordt je " energetisch beeld" geschetst. Waar stroomt de energie goed? Waar zijn er blokkades?

Daarvoor gebruik ik zowel technieken vanuit de Oosterse filosofie vb. gezichtsdiagnsoe, lichaamsdiagnose, 5 transformaties, polariteitsmeting als skills die ik opbouwde vanuit mijn Westerse opleiding als verpleegkundige en mijn eigen intuïtief aanvoelen.

In eerste instantie gaan we daarom tijdens het gesprek op zoek naar welk facet er in jouw leven voor zorgt dat je niet het leven leidt waar je diep van binnen naar verlangt. Er wordt nagegaan welke belemmeringen er zijn, en welke oplossingen zouden kunnen helpen deze op te heffen. Er wordt advies gegeven zowel op voedingsgebied, als op emotioneel en fysiek gebied vb. welke voeding je best vermijd of welke voeding juist belangrijk kan zijn voor jou, welke bewegingsvorm ideaal voor je kan zijn, of welke massagevorm het beste aansluit bij jouw persoonlijkheid.


Rubrieken / diensten:
EFT (Emotional Freedom Therapy) Reflexologie Shiatsu Transformatie Therapie Voetreflexologie
Neem contact op


Adresgegevens

Helga Schroyens - Welzijn voor lichaam, hart en geest
Struisellaan 20
3150 tildonk