Geverifieerd

Daniëlla Grauls

Introductie:


De rode draad in mijn leven is mijn grote interesse in de werking van ons lichaam, onze geest en de interactie met anderen. Met veel nieuwsgierigheid en verwondering kijk en luister ik naar mijn omgeving. Van mijn passie heb ik mijn beroep gemaakt. Naast mijn job als docent, wil ik er als therapeut graag zijn op het moment dat het even moeilijk wordt. Heb je nood aan ondersteuning en begeleiding om:

 • jezelf en de anderen beter te begrijpen
 • conflictsituaties te herkennen en hanteren
 • contacten/relaties te kunnen behouden, herstellen of af te sluiten op een respectvolle manier
 • een keuze te kunnen maken bij dilemma's
 • psychosomatische klachten te kunnen plaatsen
 • onomkeerbare feiten te kunnen verwerken en aanvaarden
 • je grenzen te herkennen, te kunnen stellen of te verleggen
 • helderheid te krijgen in complexe situaties
 • meer zelfvertrouwen te krijgen
 • je identiteit te vinden
 • gehoord te worden

Dan kunnen we samen op pad gaan om antwoorden te vinden.

Ik geef je graag een woordje uitleg over de verschillende methodieken die ik gebruik:

Het psychoanalytisch werken, geeft zicht op oorzaak en gevolg van moeilijkheden die je nu ervaart. Wie we vandaag zijn, wat we vandaag doen en denken, staat nauw in verband met de tijdsgeest, het gezin van herkomst, onze opvoeding, onze opleiding(en), de cultuur en de levensbeschouwing waarin we opgroeien en niet te vergeten ons eigen karakter en temperament. Kortom je levenservaringen. Psychoanalytisch kijken, is samen terugblikken op ervaringen en de mogelijke invloeden ervan naar je bewuste brengen. Omdat deze grotendeels onze perceptie, onze gevoelens, onze gedachten en ons handelen bepalen, kunnen ze een sterk verband hebben met de moeilijkheden die we vandaag ervaren. Hier meer over weten, opent mogelijkheden tot een bewuster leven.

De transactionele analyse (TA) brengt veel helderheid in je persoonlijkheidsstructuur en de manier waarop je je verhoudt tot jezelf en anderen. Gebruik je verbindende of verscheurende communicatie? Centraal staat het belang van erkenning en waardering voor de andere en voor jezelf. Zicht krijgen op je script en verschillende vormen van interacties, geeft je krachtige tools die je kan inzetten voor groei en verandering in je persoonlijk en professioneel leven.

Het ethisch perspectief komt vooral aan bod bij morele dilemma’s, maar heeft hoe dan ook een belangrijke bijdrage wanneer je naar waarden en normen gaat kijken. Deze zijn ongetwijfeld verweven en niet los te koppelen van bovenstaande gegevens, benoemd in het psychoanalytisch en transactioneel kijken. Het feit dat je een verbinding of een clash voelt met anderen, heeft vaak te maken met je waarden en normen. Hoe deze opgebouwd zijn en welke invloed ze kunnen hebben, leer je vanuit de verschillende methodieken die ik gebruik.

Dankzij mijn hoofdberoep als docent verpleegkundige, bezit ik de nodige kennis m.b.t. medische, verpleeg-diagnostische, therapeutische en farmaceutische gegevens om mijn benadering af te stemmen op de gehele situatie waarin je je als cliënt bevindt. Op deze manier kan ik een holistische aanpak bieden en aandacht schenken aan je psychische, fysische, sociale en existentiële situatie.


Doelgroep:

• 18+


Werkwijze:

•  Sessie van 60 minuten

•  Individueel

•  Op afspraak


Voor meer informatie i.v.m mijn opleiding en werkervaring: 

https://www.linkedin.com/in/daniëlla-grauls-0ba39127 


Rubrieken / diensten:
Analytische Therapie Gesprekstherapie Psychoanalyse / Psychotherapie TA-Transactionele Analyse


Foto's

Neem contact op


Adresgegevens

Daniëlla Grauls
Schepersweg 105
3600 Genk
Op afspraak geopend

Maandag

Op afspraak

Dinsdag

Op afspraak

Woensdag

Op afspraak

Donderdag

Op afspraak

Vrijdag

Op afspraak