Geverifieerd

Praktijk De Deur

Introductie:

In de praktijk “De Deur” komen ervaring, kennis en deskundigheid samen om cliënten, die bij De Deur aanbellen, zo goed mogelijk te begeleiden en te helpen. Het is de bedoeling dat de cliënt en zijn/haar context blijft centraal staan.  Niet de therapeut bepaalt wat er in de therapie gebeurd, maar wel de cliënt in samenwerking met de therapeut. Het centraal stellen van de cliënt maakt dat wij ernstig werk maken van deze samenwerkingsrelatie, die de basis vormt van een geslaagde therapie. 

De cliënt komt met een hulpvraag, een probleem, een “niet-goed-in-mijn-vel” gevoel of via doorverwijzing van artsen, hulpverleners, familie, partners ed.. Hieraan gekoppeld zit misschien al een bepaalde wens tot verandering of een doel of misschien nog niet.

We willen in de praktijk eerst en vooral onze cliënten de ruimte geven om duidelijk te maken wat er “is”, waar men aan lijdt of wat er niet goed gaat. Dit is waar mensen mee komen en waar ze tot op het moment dat ze “door” “de deur” komen mee leven. De beleving van wat er tot op heden was en is wordt ernstig genomen aangezien het de mens bracht tot wie hij of zij tot nu is.  De cliënten en hun omgeving hebben zelf al diverse manieren gevonden om zo goed als mogelijk in het leven te staan en dit is hun eigen expertise en deskundigheid.

Daarna zoeken we samen uit tot welke gewenste verandering de cliënt wil komen. We gaan er immers van uit dat de mens het bevredigende leven mag leiden dat hij of zij zelf wenst, zelfs met de beperkingen waar de mens mee leert omgaan. Deze verandering wordt op het tempo van de cliënt, met kleine stappen bewerkstelligd.

De mens leeft niet alleen op zichzelf, maar is een deel van een groter geheel (gezin, familie, werkomgeving, school, maatschappij,…).  Uit ervaring weten we dat de omgeving, familie en de hulpgevende verbindingen voor de cliënt belangrijk zijn, waardoor we telkens nagaan of de therapie hierop afgestemd blijft. 

In Praktijk “De Deur” werken we vanuit de grondhouding van de therapeutische samenwerkingsrelatie, de keuzevrijheid van de cliënt, de zelfhelende capaciteiten van de cliënt en het respect voor de invloed van de omgeving waarin de cliënt leeft.  Dit maakt dat wij ons volledig afstemmen op de cliënt in zijn of haar uniek zijn in verbinding met het grotere geheel. 

Door middel van gesprekken en technieken wendt de therapeut de eigen kennis, ervaring en deskundigheid aan om de cliënt in contact te brengen met zijn of haar eigen competenties, resources (hulpbronnen), die de cliënt in zich heeft of nog kan ontdekken.   Via deze samenwerking of therapeutische alliantie bereikt de cliënt het gewenste resultaat. 

Soms is één gesprek voldoende om opnieuw verder te kunnen. Meestal zijn meerdere sessies nodig. Dit is afhankelijk van de cliënt en de hulpvraag. Omdat wij het belangrijk vinden dat de therapie volledig aansluit bij wat de cliënt wil en helpt, wordt de therapie op regelmatige basis kort, maar efficiënt geëvalueerd.   Integrale oplossingsgerichte therapie-op-maat is geen slogan, maar de behandeling die de cliënt bij en van ons mag verwachten.

U kunt bij "De Deur" terecht voor individuele, relationele therapie, gezinstherapie, familietherapie en zelfs intergenerationele familietherapie.

We behandelen volgende problematieken

 Depressie
 Angststoornissen
 Bipolaire stoornissen
 Schizofrenie
 Verslavingsproblemen
 Relatie- en of gezinsproblemen
 Verwerkingsproblemen

 Rouw- en verlieservaringen
 Burn-out
 Omgaan met hoogsensitiviteit
 Stress- en spanningsklachten
 Piekeren
 Eetstoornissen
 Faalangst
 Problemen rond zelfvertrouwen en zelfbeeld
 Assertiviteit
 Zingevingsvragen
 Overgang van levensfases

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief
 

HEIDI NAUWYNCK
 

Heidi Nauwynck 
Een psychotherapeut is meer dan zijn of haar opleidingen, de therapeut brengt zichzelf eerst en vooral als de persoon die hij of zij is in de samenwerking met de cliënten. Ik ben een vrouw, een moeder, een dochter, een zus, een tante, een vriendin, een collega, een hoog sensitief persoon, een mens die benieuwd is naar andere mensen in alle vormen en fases. Steeds opnieuw ontdek ik zoveel interessante aspecten in het samenleven en –werken met mensen, hoe jong of oud ze ook zijn. Het inspireert, beïnvloedt en voedt mij stap per stap op mijn levenstocht. 
Levenswijsheid kan je studeren aan de universiteit van het leven, maar ik vind het van groot belang dat een psychotherapeut degelijk opgeleid is. Het werken met cliënten doe ik met een goed onderbouwde wetenschappelijke kennis. De onderstaande lijst van mijn diverse opleidingen getuigt hiervan.

Bachelor maatschappelijk werk Ipsoc Katho Kortrijk
Opleiding gerontologie aan de Open Universiteit te Leuven
Therapeute in de “Interactionele Vormgeving” aan de Educatieve Academie te Berchem.
Jaartraining “Familie- en Systeemopstellingen” aan de Educatieve Academie
NLP-Practitioner (Neuro Linguistisch Programmeren)
Oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapie aan Korzybski-international
HSP-Professional aan de VUB
 

Coauteur "Ontmoetingen in de Psychotherapie" red. Erika Rau - Acco

Workshops FIt in je Hoofd - Wel in je Vel in samenwerking met het LOGO

 
 Voorgestelde praktijken

De Waterwilg - Ilse Goossens
Nu gesloten
Geverifieerd
De Waterwilg is een groepspraktijk voor psychotherapie en begeleiding die zich richt naar kinderen, jongeren en volwa...
Wilgenstraat 3
3360 Bierbeek
Rubrieken / diensten: Client Centered-Therapy Coaching Contextuele Therapie Diagnostiek E.M.D.R. Existentiële Therapie


Augusteyns Marleen
Nu gesloten
Geverifieerd
Therapie voor jongeren en volwassenen en koppels. Therapie voor kinderen Therapie voor het gezin of ouderbegeleiding *Ee...
Hippolyte Meeusstraat 3
2110 Wijnegem
Rubrieken / diensten: Beeldende Therapie Bio-Energetica Brainspotting Coaching Contextuele Therapie Creatieve Therapie


Praktijk De Deur
Geverifieerd
Sint-Alfonsusstraat 17
8800 Roeselare


Neem contact op


Adresgegevens

Praktijk De Deur
Sint-Alfonsusstraat 17
8800 Roeselare